OKTOBAR- mjesec knjige

Povodom obilježavanja manifestacije Oktobar-mjeseca knjige u našoj školi cilj je da posjete biblioteci postanu svakodnevnica naših učenika. Da bi postigli ovakav cilj mnogo truda ulažu prije svih učiteljice, bibliotekar ali i naši vrijedni učenici. 10. i 11. oktobra učiteljice Merima Gačan i Sanela Bašić su sa svojim učenicima posjetili našu biblioteku. Iskoristili su priliku da se bolje upoznaju sa bibliotekom i bibliotekarom, pravilima ponašanja u biblioteci, radom bibliotekara. Također, učiteljice su održale predivne časove u ovom prelijepom ambijentu biblioteke.

Posao bibliotekara je vrlo odgovoran, precizan i potrebno je mnogo ljubavi za rad. Djeca su dosta toga vidjela i naučila.

U prigodnom ambijentu vođen je razgovor o čitanju, značaju svake pročitane knjige, načinu kako se ophodimo prema knjigama. Bibliotekar se latio posla i objasnio važnost interpretativnog čitanja, poštivanju interpunkcijskih znakova, kako se knjige slažu na police, po kom redu i rasporedu i kako ćemo pronaći najjednostavnije knjigu koju tražimo.

Učenici IVb su iskoristili priliku i prisjetili se književnika Ahmeta Hromadžića, bosanskohercegovačkog Andersena, koji je rođen 11.oktobra prije 100.godina. Pisca uz kojeg smo svi odrasli i čije priče smo svi rado čitali.

Priča naših učenika u biblioteci još nije završena. Mnogo sati i lijepih knjiga ih očekuje u ovom carstvu znanja.