NASTAVNO OSOBLJE

prof. Ajdina Hasić-Sejdinović, nastavnica historije

Profesorica historije, zaposlena u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno od 2006. U periodu 2017-2020. godine predstavnica Nastavničkog vijeća u Školskom odboru, iskreno se boreći za zastupanje interesa članova kolektiva i podržavanje pozitivnih promjena te iskrenost i kritikovanje negativnih dešavanja i lošeg ponašanja. Rukovodilac Historijseke sekcije u školi, koja je uspješno radila, istraživala i posjećivala historijske objekte u Velikom Čajnu, Visokom i okolini. Predstavnica škole na nizu seminara koji su organizovani od strane Pedagoškog zavoda, nevladinih organizacija. Stanuje u Tešnju.Udata,majka dvoje djece.

Mušić Mersiha, nastavnica hemije 

Rođena 16.10.1982. u   Visokom. Osnovnu školu “Avdo Adilović” Veliko Čajno, Visoko završila 1996. godine. Srednju medicinsku školu u Sarajevu završila 2000. godine, a 2004. godine diplomirala na Pedagoškoj akademiji u Sarajevu na odsjeku za Hemiju i kulturu življenja. Zaposlena u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno, Visoko.
Udata , majka dvoje djece !


Lejla (Ramiz) Mahmutović, nastavnica informatike

Rođena 03.12.1984.godine u Visokom, po zanimanju nastavnik fizike, informatike sa tehničkim odgojem. U JU OŠ “Musa Ćazim Ćatić” predaje informatiku. Radi i u JU OŠ “Alija Nametak” Buci. Udata i majka dvije djevojčice.

Samir Kovo, nastavnik muzičke kulture

Rođen 26. 9. 1996. Godine u Visokom. Osnovnu školu i školu za osnovno muzičko obrazovanje završio u Visokom, a nakon toga upisuje srednju muzičku školu vanredno u Tuzli, a Pedagošku akademiju odsjek Muzička kultura završava na Univerzitetu ” Džemal Bijedić” u Mostaru. Učesnik odbranbenog  oslobodilačkog rata od početka agresije na BiH do završetka rata. Kao nastavnik muzičke kulture radi od 1996. godine u više škola. Trenutno u stalnom radnom odnosu u tri škole na području grada Visokog.

Muzikom se profesionalno bavim od 14. godine života svirjaući harmoniku, punih 40 godina radio i vodio orkestre u različitim sredinama, sretno oženjen, otac dva sina i osoba koja je spremna na saradnju sa kolegama učenicima i roditeljima. Za ovo vrijeme rada u prosvjeti, veliki broj njegovih učenika su postali vrsni muzičari, pjevači i pijanisti. Veliki broj tih učenika profesioalno se danas bave muzikom.

Rabija Jusić, nastavnica hemije

Rođena 13.7.1961 godine. Nastavnik ekonomike, domaćinstva i hemije. Trenutno radi na poziciji nastavnik hemije u JU OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno i u JU OŠ ” Safvet-beg Bašagić” Visoko. Udata, majka dvoje djece.Za nesebičan rad i zalaganje da se škola predstavi u najboljem svjetlu. Aktivno je učestvovala na projektu “Pomozimo Faruku” Za uspješan odgojno-obrazovni rad već  duži niz godina primila je niz priznanja i pohvala.

Hasandić Alma, nastavnica razredne nastave

Gačan Merima, magistar razredne nastave

Rođena 05. 01. 1986. godine u Visokom gdje je završila osnovnu školu. Srednju Učiteljsku školu je završila u Sarajevu. Studirala je na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje je 2009. godine diplomirala na odsjeku Razredna nastava, a nakon toga magistrirala i stekla zvanje Magistra razredne nastave. Zaposelna u našoj školi kao učiteljica. Predstavljala školu na nizu seminara i vannastavnih aktivnost, uvijek uzimala aktivno učešće u svim školskim projektima. Zapažene rezultate postigla u projektu „Razvojni plan škole“ gdje je zajedno sa roditeljima opremila i renovirala učionicu za što kvalitetniji nastavni proces. Uvijek spremna za saradnju i nadogradnju profesionalnog znanja.

Njena poruka za sve učenike „Trudite se da uvijek budete nečije Sunce, gdje god idete svijetlite svojim znanjem i lijepim ponašanjem.“   

Udata, majka dvoje djece.

Kubura Mirnesa, nastavnica razredne nastave

Hošić Irmela, nastavnica razredne nastave

Bešić Elvira, profesorica razredne nastave

Gačan Mubera, nastavnica razredne nastave

Čučuk Ajna, profesorica razredne nastave

Gabeljić Anela, magistar razredne nastave

Kljajić Enida, nastavnica razredne nastave

Rođena 09. 05. 1976. godine u Visokom. Završila Pedagošku akademiju na Univerzitetu ” Džemal Bijedić” u Mostaru i kao nastavnik razredne nastave radi već 27 godina u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”. Posvećena je unapređivanju odgojno-obrazovnog sistema, te se zalaže za stvaranje što boljih uslova za naše učenike.Njen uspjeh i dragocjeno iskustvo su učenici, koje je izvela i koji su postali prije svega ljudi. Slobodno vrijeme provodi sa dragim i bliskim ljudima. Voli more, pse (Zara i Bjelka), također voli upoznavati nove kulture i običaje i još uvijek diviti se svemu. Udata, majka odraslog sina i ponosna nana unuka Abdulaha.

Đidelija Amer, nastavnik razredne nastave

Đidelija Emina, profesorica razredne nastave

Adilović Samira, magistar razredne nastave

Suša Amela,nastavnik bosanskoga jezika i književnosti

Senida Kadrić, profesorica bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti

Rođena 11.09.1981. u Visokom. Gimnaziju završila u Visokom 1999.godine, Filozofski fakultet u Sarajevu – Odsjek za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost 2007.godine. Stručni ispit položila 2010.godine, a stručno zvanje  “nastavnik savjetnik” stekla 2020.godine.Svoje radno iskustvo je započela u Gimnaziji “Muhsin Rizvic”, Breza, a nastavila sa svojim radom i stručnim usavršavanjem u OŠ “Musa Ćazim Ćatic”, Veliko Čajno, Visoko. Učestvovala je na brojnim seminarima strucnog usavrsavanja (Ishodi učenja, Razvoj kritičkog mišljenja itd.), radila na promoviranju i predstavljanju skole u lokalnoj društvenoj zajednici i šire, učestvovala u projektu Razvojni plan škole, potpuno predana i svestrana u radu sa djecom pokazujući to kroz rad Novinarske i Dramske sekcije sa učenicima.Stalno ukazuje na važnost interdisciplinarnog pristupa obrazovanju – nastavnik treba da bude svestrana ličnost i kao takav inspiracija učenicima za rad.Istice važnost odgojnog aspekta uz obrazovanje podstičući učenike da i kroz nastavu iz jezika i književnosti spoznaju prave ljudske vrijednosti. Udata, majka dvoje djece.

Salošević Edin, profesor engleskog jezika

Muratović Mejrema, profesor engleskog jezika

Alihodžić Hatidža, profesorica turskog jezika

Bečirović Azra, profesorica njemačkog jezika

Lemeš Sabiha, nastavnica matematike

Šukrija Alma, nastavnica matematike

Uzunalić Nermina, nastavnica fizike

Trako Mujo, profesor biologije

Zukan Senad, profesor geografije

Hajro Ishak, nastavnik likovne kulture

Trako Fikret, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Čiva Vahdina, profesorica informatike

Muhić Selma, profesorica tehničke kulture i tehničkog odgoja

Bečirović Almasa, profesorica vjeronauke

Tulić-Stanković Urfeta, nastavnica vjeronauke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *